woningbouwleningen om uw eigen huis te bouwen

Een woningbouwlening is een leningproduct dat kan voorzien in het geld dat nodig is om een huis te bouwen. Deze leningen verschillen van gewone hypotheken en hebben bepaalde kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden voordat u een lening aanvraagt. Omdat het schaarser is dan hypotheekleningen, is het ook noodzakelijk om u voor te bereiden voordat u een aanvraag indient om te voorkomen dat u wordt afgewezen.

Waarom heb ik een bouwlening nodig?

Bij het noemen van bouwleningen denkt bijna iedereen dat ze het hebben over woonleningen, maar het onderscheid is belangrijk omdat er andere soorten of subcategorieën beschikbaar zijn voor het publiek. Er zijn bijvoorbeeld ook industriële en commerciële bouwleningen. Het hangt allemaal af van het type woning dat u wilt bouwen.

Daarom heeft het residentiële karakter van deze leningen specifieke kenmerken die voornamelijk verwijzen naar het terugbetalingsbedrag en de voorwaarden waarmee rekening moet worden gehouden bij het analyseren van het type lening. Bovendien kunnen deze leningen worden omgezet in een hypotheek Energielabel aanvragen wanneer de woning volledig is opgeleverd voor een flexibelere financiering en een langer aflossingsprogramma.

Soorten bouwleningen voor woningen

Afhankelijk van wie verantwoordelijk is voor de daadwerkelijke bouw en timing, wordt de lening een lening voor een eigenaar-bouwer of een aangepaste aannemerslening genoemd. Terwijl de voormalige lening vereist dat de eigenaar verantwoordelijk is voor de tijdige uitvoering van het project, definieert de tweede lening de bouwer of het bouwbedrijf dat verantwoordelijk is voor de projectafsluiting. Ten slotte zijn er ook bouwleningen voor verbouwingen die op maat zijn gemaakt om toe te voegen aan uw bestaande woning.

Elk type lening is anders en heeft andere goedkeuringsvereisten. Daarom moet u uw project grondig analyseren en matchen met het juiste type om het meeste voordeel te halen uit het type dat u kiest.

pre-kwalificatie

Het is belangrijk om u vooraf te kwalificeren voor een bouwlening om te worden goedgekeurd voor een lening op voorwaarden die het beste passen bij uw financiële en kredietsituatie. Het voordeel van prekwalificatie is dat u in contact kunt komen met aannemers die weten hoeveel het gaat kosten om uw bouwproject te financieren met een betrouwbaar bedrag en lening.

Tijdens het pre-screeningproces worden uw kredietwaardigheid en verdiencapaciteit beoordeeld om het bedrag, de rentevoet die u moet betalen, het aflossingsschema en de resterende tijd te bepalen.

een andere termijn

Deze leenvorm biedt een aantal alternatieven. Er zijn zowel variabele als vaste tarieven. Tarieven kunnen tijdens de validatie worden vergrendeld. Bovendien kunnen vergoedingsprogramma’s verschillende voorwaarden hebben. Afhankelijk van de grootte van de ontwikkeling zijn er leningen voor projecten van 6 maanden, projecten van 1 jaar en projecten tot 2 jaar. Het tijdsbestek wordt bepaald door de kredietscore en de geschiedenis van de lener, zoals hierboven beschreven.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *