Wat is hijama?

Hijama (cupping) therapie begon ongeveer 5000 jaar geleden. De genezende eigenschappen zijn al vele jaren bekend en worden in veel andere culturen gebruikt. Geen wonder dat onze geliefde Profeetﷺ Hijama ten zeerste heeft aanbevolen.

Overgeleverd door Abu Hurayrah radiyallahu anhu:

De Profeet (ﷺ) zei: De beste behandeling die je kunt toepassen is cupping.1

Overgeleverd door Abdullah ibn Mas’ud radiyallahu anhu:

De Profeet (ﷺ) zei: Ik ben geen engel van engelen tegengekomen op mijn nachtelijke reis, behalve dat ze me allemaal vertelden: O Mohammed, je hebt cupping (hijama). 2

Hijama Amsterdam is een integraal onderdeel van de islamitische geneeskunde. Het is een veilige, niet-invasieve procedure die vele ziekten kan voorkomen en behandelen. Als het correct wordt gedaan, zijn er geen bijwerkingen. Zelfs de moderne wetenschap onderschrijft deze therapie voor de behandeling van vele kwalen en staat in voor de voordelen ervan. Het kan bijna overal op het lichaam worden uitgevoerd.

Overgeleverd door Abu Kabshah al-Ansari radiyallahu anhu:

De Boodschapper van Allah ﷺ wikkelde zich tussen de bovenkant van zijn hoofd en zijn schouders en zei: drie

Het uitvoeren van Hijama zal de Soennah van de Profeet ﷺ doen herleven en zal beloond worden in het hiernamaals. Het versterkt ook zowel de fysieke als de mentale gezondheid. De Profeet (ﷺ) raadde ook een specifieke timing aan voor het beoefenen van hijama.

Overgeleverd door Abu Hurayrah radiyallahu anhu:

De Profeet (vzmh) zei: Wie op de 17e, 19e en 21e uit de beker drinkt, zal genezen worden van alle ziekten.4

Voordelen van Hijama

bloed ontgiften

De belangrijkste oorzaak van veel ziekten is de opeenhoping van zure gifstoffen en onzuiverheden in het bloed. Hoe blijf je gezond als het bloed dat door je lichaam circuleert vol giftige afvalstoffen zit? Hijamah elimineert dit ongewenste en schadelijke bloed en verbetert de prestaties van lichaamsorganen. Met het gezuiverde bloed dat door het lichaam stroomt, kunt u ziekte voorkomen en snel herstellen als u ziek bent. De effecten van deze reinigende behandeling zijn zelfs na meerdere behandelingen merkbaar, waaronder een zichtbaar verbeterde teint.

verbeterde doorbloeding

Uw gezondheid hangt af van de circulatie van bloed en lichaamsvloeistoffen, zoals hormonen en lymfe. Wanneer de stroom van deze vloeistoffen stagneert, lijdt het lichaam veel. Hijama zuigt verstopt bloed op en verhoogt de circulatie van bloed en plasma om alle ziekten en aandoeningen die verband houden met bloedinsufficiëntie te behandelen. Wanneer het bloed alle organen goed bereikt, zijn de lichaamsfuncties beter gereguleerd en gezonder.

betere immuniteit

Hijama versterkt de weerstand van het lichaam tegen ziekten door het immuunsysteem te verbeteren. Het activeert de afweermechanismen van je lichaam. Wanneer een kleine incisie in de huid wordt gemaakt, worden afweercellen geactiveerd om de gekneusde plek te genezen. Dit voorkomt ziekte door je lichaam voor te bereiden om het te bestrijden.

pijnstilling

Een van de grootste voordelen van Hijama is het verminderen van pijn en stijfheid in spieren en pezen. Het verwijdert stilstaand bloed uit ongemakkelijke gebieden en verhoogt de stroom van ontgift bloed zodat verse voedingsstoffen en zuurstof het gebied bereiken, wat onmiddellijke verlichting biedt. Als gevolg hiervan neemt de elasticiteit van de spieren toe en verbeteren de prestaties van de lichaamsorganen.

regulatie van lichaamssystemen

Hijama heeft oneindig veel voordelen. Wanneer Hijama op dat punt in het lichaam wordt uitgevoerd, wordt het gebruikt om aandoeningen zoals lever- en nierproblemen, ademhalingsproblemen, spijsverteringsproblemen en sommige gynaecologische aandoeningen te behandelen. Vanwege de versterkende en stimulerende effecten is het met succes gebruikt om lichaamssystemen te reguleren en een aantal aandoeningen te behandelen. Hijama wordt gebruikt bij hoofdpijn, rugpijn, artritis, verwondingen, astma, cellulitis, vermoeidheid, bloedarmoede, depressie en emotionele problemen, atrofie, ischias, verkoudheid en griep, huidproblemen, bloeddruk, menstruatieproblemen bij vrouwen, gewichtsverlies, onvruchtbaarheid, obstipatie, diarree, enz.

Hijama is niet alleen heilzaam voor deze wereld, maar zijn hemelse beloning is oneindig. De Profeet ﷺ beoefende deze behandeling verschillende keren en beschouwde het als de beste vorm van medische zorg. Dit alleen al is reden genoeg voor elke ware gelovige om dit te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *