Virtual Reality – De grote ontsnapping?

Wat is eigenlijk realiteit – iets dat onze eigen mentale computer genereert? We merken het onderscheid op tussen de ‘echte’ realiteit en door de computer gegenereerde of gesimuleerde ‘virtuele realiteit’ en accepteren dat drama, film en fictieve literatuur allemaal krachtige manieren zijn geweest om de verbeelding te prikkelen waarin een andere realiteit opnieuw werd gecreëerd, hetzij op het podium, scherm, of in de geest. Vaak gaf dit een plezierige ontsnapping aan de directe stress van het heden. Dergelijke media zijn gevestigde vormen van entertainment, maar zo veel voor de oudere manieren. Nu is de nieuwe elektronisch gesimuleerde realiteit hier en groeit snel. Val jij voor de nieuwe ‘grote ontsnapping’?

• OBSESSIEF

Alle vormen van entertainment zijn big business, maar nu met verbeterde ontwikkelingen in smartphonetechnologie en headsets, zijn er al verschillende goedkopere virtual reality-productaanbiedingen op de markt. Deze zullen het medium naar een steeds groter publiek brengen. Jongeren en kinderen hebben nu al een ernstige verslaving aan computerspelletjes en andere vormen van vrijetijdsbesteding. Zelfs mensen met milde, obsessief-compulsieve persoonlijkheidskenmerken worden gegrepen door fascinaties die hen niet zullen loslaten. Ze kunnen zich eenvoudigweg niet losmaken van wat hen vasthoudt. Er zijn hier krachtige psychologische krachten aan het werk die de geest beheersen, zowel jong als oud.

‘Dus wat’ zeggen velen, ‘houdt ze buiten andere vormen van kattenkwaad, en hoe dan ook, het is geweldig amusement?’ Bovendien is dit zakelijk en zijn er zeer grote potentiële winsten te behalen. En wie is er om op te treden als een sociaal geweten, wie zal de kinderen, of volwassenen, wat dat betreft, vertellen dat hun fascinatie voor virtual reality hun vermogen om gezonde, positieve relaties met mensen aan te gaan en hun vermogen om om te gaan met complexe problemen in de echte wereld?

• ONTDEKKEN

Een van de serieuze problemen is escape room den haag, het gevoel dat virtual reality mensen de vrijheid geeft om nieuwe werelden of ervaringen te verkennen waarin ze zich vrij voelen om hun normale sociale of ethische verantwoordelijkheden op te schorten. Dit gevoel van nieuw gecreëerde werkelijkheden en de enorme mogelijkheden voor verkenning heeft een enorme aantrekkingskracht, want in een zeer reële zin zijn we gemaakt om te verkennen. De grote vraag is ‘Wat?’ Dus mijn grote zorg met virtual reality is dat de deur voor geesten steeds verder open wordt gezet om geheel nieuwe gebieden binnen te gaan die een beroep doen op onze gevallen onafhankelijkheid van God.

Een van de immense problemen waarmee onze eerste ouders, Adam en Eva, te maken kregen toen ze in opstand kwamen tegen de volmaakte heerschappij van Almachtige God, was dat hun onafhankelijkheid er een was die ze zelf hadden gecreëerd, maar tegelijkertijd een realiteit introduceerde zonder kaart of kompas. Nu waren ze als goden, die bestonden voor hun eigen zelfgecreëerde doelen en voor welk doel ze ook droomden. Maar het was ook een abnormale realiteit en in plaats van de ware vrijheid binnen te gaan outdoor escape room den haag, leefden ze nu onder het heilige ongenoegen van God, en in echte zin waren ze gevangen onder het oordeel van God en konden ze niet ontsnappen aan hem, de volkomen laatste bron van alle realiteit , aan wie ze op een dag rekenschap zouden geven.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *