Reparatie en restauratie van gebouwen na overstromingen

Als de ramen niet open staan, zal er nog steeds water verdampen uit de vochtige materialen, maar het zal zich ophopen totdat het condenseert op ramen en op muren en andere koelere oppervlakken. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van lelijke en ongezonde schimmelgroei, die moet worden verwijderd.

Het gebruik van verwarmingstoestellen in combinatie met het openhouden van de ramen verhoogt niet alleen de verdampingssnelheid van oppervlakken, maar verhoogt ook de hoeveelheid waterdamp die de lucht kan opnemen. Dezelfde mate van ventilatie zal ertoe leiden dat er meer waterdamp naar buiten wordt afgevoerd wanneer verwarming wordt gebruikt dan wanneer deze niet wordt gebruikt. Als de ramen gesloten zijn, zal de vochtophoping nog ernstiger zijn dan wanneer een onverwarmde ruimte is afgesloten.

Luchtuitwisselings- en warmtedroogsystemen werken door de temperatuur van de lucht in een pand te verhogen, wat resulteert in een daling van de relatieve vochtigheid en een toename van de verdampingssnelheid van natte materialen. Verwarmde lucht wordt door de getroffen gebieden gecirculeerd en constant afgevoerd naar de buitenlucht of via een warmtewisselingssysteem, dat warmte terugwint die vervolgens kan worden gebruikt om de binnenkomende lucht voor te verwarmen.

Bij gesloten droging, Bouwdrogers wordt het gebouw afgesloten met gesloten buitendeuren en ramen. Mechanische luchtontvochtigers worden gebruikt om een lage relatieve luchtvochtigheid te bereiken door voortdurend vocht uit de lucht in het gesloten gebouw te verwijderen. De interne temperatuur kan waar nodig worden verhoogd met behulp van het verwarmingssysteem van het gebouw of er kunnen extra verwarmingen worden gebruikt. Ventilatoren worden ook gebruikt om lucht te laten circuleren in de te drogen gebieden. Rookgasverwarmers die gas of olie verbranden en water produceren als verbrandingsproduct, mogen niet worden gebruikt als warmtebron voor het drogen.

Het is niet nodig om luchtontvochtigers van kamer naar kamer te verplaatsen, omdat de dampdruk in een gebouw gemakkelijk in evenwicht kan worden gebracht door binnendeuren open te laten. Ramen moeten gesloten blijven, anders probeert het systeem ook de buitenlucht te drogen. Luchtontvochtigers verwijderen sneller water uit dunne houten delen dan uit dikke gemetselde muren, en er kan enige vervorming van de kleinere delen van het hout optreden.

Bij doelgericht drogen is de drooginspanning geconcentreerd op een bepaald oppervlak in plaats van op de hele kamer. Dit is de meest efficiënte methode wanneer slechts een klein oppervlak van het gebouw moet worden gedroogd, of wanneer een gedeelte van het gebouw bijzonder moeilijk te drogen is in een groter droogproject.

Het te drogen oppervlak is ingekapseld door ondoordringbaar materiaal zoals plastic folie. Warme droge lucht wordt vervolgens in de ruimte tussen de ondoordringbare hoes en het oppervlak van het te drogen materiaal gebracht.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *