Overweegt u een carrière in 3D-animatie? Enkele dingen die u moet weten

Welke vaardigheden heb je nodig om een 3D-animator te zijn? Allereerst moet je kunnen tekenen. Bovendien moet je bekend zijn met het proces van het maken van een verhaallijn en een beetje weten over acteren. Toegevoegde vaardigheden die enorm zouden helpen, zijn beeldhouwervaring en kennis van anatomie. Ook al gebruiken animators van Nieuws Vandaag computers om animaties te maken, tekenvaardigheid is een vaardigheid die ze absoluut moeten hebben. Vanwege het aantal sollicitaties dat de grote Hollywood-animatiestudio’s ontvangen, kun je, als je niet fantastisch bent in tekenen, vergeten dat je ooit door een ervan wordt aangenomen. Dus waar blijven alle animators die goed maar niet geweldig kunnen tekenen? Nou, films maken is niet de enige baan die animators kunnen krijgen. Ze werken ook in industrieel ontwerp, architectuur, interieurontwerp, op internet, produceren media zoals het maken van computerspellen en vele andere gebieden.

Bovendien is een animatorpositie niet de enige beschikbare baan op het gebied van animatie. Animators worden ondersteund door storyboardartiesten, grafische ontwerpers, lay-outartiesten, animatorassistenten, achtergrondartiesten, tussenpersonen en vele anderen.

Waar je ook werkt, je zult waarschijnlijk niet bovenaan de ladder beginnen. De meeste mensen die ernaar streven om uiteindelijk als animator te werken, beginnen hun animatiecarrière als een tussenpersoon. Deze baan kan je helpen om de basisprincipes van professionele animatie te leren en ervoor betaald te krijgen. De taak van de tussenpersoon is om de assistenten van de animator te helpen de beweging tussen de belangrijkste tekeningen in te vullen. Deze tussentekeningen worden overgangstekeningen genoemd.

Aan de andere kant kunnen mensen die meer geïnteresseerd zijn in de technische aspecten van animatie aan de slag gaan als assistent van een storyboard-artiest. Het storyboard is de omtrek van de film waaruit de animators werken, en de storyboard-artiest maakt het op basis van het script. Een assistent begint zijn carrière meestal met opruimen en revisies, met als doel uiteindelijk delen van het storyboard voor te bereiden met instructies en hulp van de artiest.

Hoogstwaarschijnlijk zullen de grootste toekomstige vorderingen op het gebied van animatie plaatsvinden in 3D-animatie, dus als je voorop wilt lopen, is dat wat je wilt leren. Er worden voortdurend nieuwe technieken ontwikkeld, terwijl veel oude voortdurend worden bijgewerkt om gelijke tred te houden met alle technologische vooruitgang die zich in het veld voordoet. Er gaat geen week voorbij zonder nieuws over enige verbetering in de hardware of software die wordt gebruikt voor 3D-animatie. Als je van plan bent om in het veld te werken, wees dan bereid jezelf voortdurend bij te scholen. Het goede nieuws is dat veel werkgevers de opleiding verzorgen of de rekening betalen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *