Matrasbeoordeling – Suggesties voor de zijslaper – De perfecte matras kiezen

Moderne matrasmaterialen bieden goede keuzes voor de zijslaper. Met zoveel matrasstijlen in je gemiddelde matrassenwinkel kan het verwarrend zijn, maar met een beetje gezond verstand kan er een goede keuze gemaakt worden. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat de matras van een zijslaper zich moet aanpassen aan de contouren van het lichaam en tegelijkertijd de wervelkolom moet ondersteunen. De beste slaapoppervlakken zijn in dit geval natuurlatex, pocketveren en traagschuim. Elk heeft zijn voor- en nadelen.

Natuurlatexmatras: Dit matras is gemaakt van meerdere lagen natuurlatex. Natuurlatex wordt gewonnen uit de tropische rubberboom op een manier die vergelijkbaar is met het tappen van een esdoorn voor siroop. Het is geschuimd en verwerkt tot een natuurlijk en chemicaliënvrij schuimrubberproduct dat tegenwoordig verkrijgbaar is. Het is bewezen dat latex meer drukpunten verlicht dan andere hightech schuimen. Een latexmatras van hoge kwaliteit heeft een basislaag van 6 inch van een latexschuim met een stevige dichtheid, gevolgd door een zachtere laag van ongeveer 2 “natuurlijke latex. Een derde laag extra zachte latex kan worden toegevoegd voor extra zachtheid. Een lichtgewicht slaper kan heeft deze zachtere top eigenlijk nodig om heup- en schouderdruk te voorkomen. Een zwaardere persoon zal het beter doen met stevigere lagen. Een op maat gemaakte matrasmaker kan de juiste lagen voor elk lichaamstype leveren.

Traditionele pocketveringmatras: deze matrassen zijn gemaakt met individueel in stof gewikkelde pocketveringveren, die aan elkaar zijn bevestigd om de matrasbodem te vormen. Een hoogwaardige pocketveren camper matrassen op maat hebben een combinatie van stevigheid in de spiralen zodat ze zich aanpassen aan het lichaam van de slaper, met minder druk op de schouder- en heupgebieden, waardoor de ruggengraat recht blijft. De bovenste comfortlaag moet 2-3 inch schuim van hoge kwaliteit zijn, zoals Talalay Latex.

Traagschuim: Er zijn momenteel veel traagschuimmatrassen op de markt. De prijs loopt van het “cheap-o-pedic”-type van de discountwinkel tot het dure zogenaamde Zweedse schuim, waarmee we allemaal bekend zijn. Veel van de bekende en populaire merken importeren hun traagschuim uit Azië om de kosten van de matras te verlagen en de winst voor hun aandeelhouders te vergroten. Als u op zoek bent naar een traagschuimmatras, zorg er dan voor dat deze van Amerikaanse makelij is. Een hoogwaardige basistraagschuimmatras bestaat uit een 7 inch basislaag van stevig urethaanschuim, gemaakt met ventilatiekanalen, en een 3 inch laag van 4 pond traagschuim. Er zijn upgrades met verschillende dichtheden, eerst gelaagd met de hogere dichtheid (8 pond) en bedekt met 3 pond. Een zijslaper zal baat hebben bij deze stijl. Traagschuim ondersteunt ook goed de wervelkolom en dempt het lichaam. Een lichtere slaper vindt een traagschuimmatras misschien wat aan de stevige kant.

Topmatras: Als uw matras vrij nieuw is of als u zich momenteel geen nieuwe kunt veroorloven, hebben veel zijslapers comfort en opluchting gevonden door een HOOGWAARDIGE topmatras toe te voegen. Niet anders dan een goedkoop, ingewikkeld type (eierkist). Ze duren niet lang en hebben een minimaal effect. 2 “van 3 of 4 pond kwaliteit traagschuim, of 2 inch natuurlijke latex bovenop uw stevige matras zal een lange weg helpen om de druk te verlichten.

Als je matrassen gaat kopen, zorg er dan voor dat je er echt op gaat liggen in de winkel – in je gebruikelijke slaaphouding. NEEM JE KUSSEN MEE. Je kussen heeft veel te maken met hoe goed je slaapt. De drukverlagende eigenschappen van de hier beschreven matrassen zijn opgesomd van meest naar minder reliëf. We zullen dit in een toekomstig artikel behandelen. Vergeet niet dat uw matraskeuze een grote beslissing is. Je zult waarschijnlijk 10 jaar aan je volgende matras besteden, dus neem de tijd en probeer ze allemaal uit.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *