Installatie van metalen dakbedekking – hoe u kunt beslissen of u het zelf kunt doen

Uw huis of blokhut heeft vast een nieuw dak nodig, anders zou u dit waarschijnlijk niet voor de lol lezen.

Uw volgende vraag is: kan ik mijn eigen metalen dak installeren? Als je basiskennis van constructie hebt, basisgereedschap kunt gebruiken en een ladder kunt beklimmen, zie ik zeker geen reden waarom je geen metalen dak kunt installeren.

U moet kennis hebben van materiaalbronnen, dakvoorbereiding en installatietechnieken voor metalen daken.

– Laten we beginnen met de dakmaterialen. U moet beslissen welk type en welke stijl metalen dakbedekking u wilt gebruiken.

– Grand Rib 3 stijl dakbedekking  is een van de meest voorkomende stijlen. Het is een populair, goedkoop metalen paneel in verticale stijl met strakke traditionele lijnen. Horizon of Alu Loc is een ander metalen paneel in verticale stijl dat veel architecten specificeren voor aangepaste woningbouw. Shingle Style Metal Roofing is een andere optie. Er zijn metalen shingles verkrijgbaar die op hout, tegels en leisteen lijken.

Zoek op internet naar Grand Rib 3, Alu Loc en Shingle Style Metal Roofing voor meer informatie.

– Wanneer u de stijl van het metalen dak hebt gekozen die bij uw huis en mogelijkheden past. Het volgende dat u moet doen, is een offerte voor dakmaterialen krijgen, zodat u een budget voor uw project kunt hebben.

Veel bedrijven op internet bieden gratis een online schatting van metalen dakbedekking aan. De meeste hiervan zijn slechts dat, een schatting. Wat u echt wilt, is een analyse van metalen daken. De analyse van metalen dakbedekking omvat een lijst met uitgesneden panelen, een tekening die de lay-out van de panelen laat zien en een volledige offerte met lijsten en bevestigingsmiddelen.

Om een analyse van metalen daken te ontvangen; maak een eenvoudige tekening van uw dak met afmetingen. De tekening hoeft niet mooi te zijn, maar het moet wel alle noklijnen, heuplijnen, valleien, overgangen, bouw dakkapel veranda’s of iets anders bevatten waarvan u denkt dat het belangrijk is. De meeste metalen dakbedrijven accepteren een eenvoudige gefaxte tekening of een gescande tekening die u kunt e-mailen; nogmaals, je hoeft geen tekenaar te zijn, tenzij je van dat soort dingen houdt.

Zoek naar Metal Roofing Analysis of Metal Roofing Online Estimate om internetbedrijven te vinden die gratis offertes voor metalen dakbedekking aanbieden.

– De volgende stap is om uw bestaande dak te evalueren en te beslissen of er reparaties nodig zijn voordat u uw metalen dak installeert.

Een metalen dak kan over bestaande dakspanen worden geïnstalleerd zolang er maar één laag dakspanen is. Alle gekrulde of losse dakspanen moeten worden verwijderd voordat het metaal wordt geïnstalleerd. Loop rond op uw dak en test het op zachte of sponsachtige gebieden. Mogelijk moet u triplex of OSB vervangen als er slechte gebieden worden gevonden. Kruip op zolder en inspecteer de onderkant van de dakbedekking en het raamwerk op waterschade en structurele schade.

– Wanneer u alle reparaties hebt voltooid, is het tijd om het dakoppervlak voor te bereiden op het metalen dak. Metal Roof Underlayment moet over de bestaande dakspanen worden geïnstalleerd om de nieuwe dakbedekking te beschermen tegen het schuurpapiereffect van de dakspanen. Onderdakbedekking van synthetisch metaal is ook een uitstekende keuze voor nieuwbouw of verbouwingen. U vindt bronnen voor Metal Roof Underlayment op internet als u ernaar zoekt. Installeer de ondervloer volgens de instructies, let vooral op het aantal spijkers dat nodig is om de ondervloer op uw dak te bevestigen voor het beste resultaat.

– Eindelijk bent u klaar om de stijl van het metalen dak te installeren die u hebt geselecteerd. Hopelijk heeft u nu de installatie-instructies bestudeerd en alle details bekeken die van toepassing zijn op uw specifieke dak. Haast u niet, onthoud dat het gemakkelijker en goedkoper is om twee keer te meten en één keer te knippen. Als er een gedeelte van de installatie-instructies is dat u niet begrijpt, raadpleeg dan uw dakdekkersleverancier en vraag om advies en aanvullende hulpmiddelen. Vaak is een eenvoudige gedetailleerde tekening alles wat u nodig heeft om een bepaald onderdeel van de installatie te begrijpen. Wees niet bang om vragen te stellen, als het gaat om doe-het-zelf projecten bestaat er niet zoiets als een domme vraag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *