Het beste dieet voor depressie en angst

Het maken van eenvoudige veranderingen in uw dieet kan ingrijpende gevolgen hebben voor uw hersenen en lichaam. Wetenschappelijke organisaties over de hele wereld hebben ontdekt dat het eten van het juiste voedsel depressies kan omkeren, angst kan verminderen, het energieniveau kan verhogen, mentale alertheid en concentratie kan verbeteren en een verscheidenheid aan chronische gezondheidsproblemen kan bestrijden, waaronder hartaandoeningen, diabetes en kanker.

Zorg ervoor dat u deze voedingsmiddelen in uw dieet opneemt om uw depressie te helpen genezen:

Voedingsrijke voedingsmiddelen

Voedingsstoffen helpen om de gezondheid van uw lichaam te behouden. Ze komen in de vorm van vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten en sommige vetten. Sommige voedingsstoffen geven ons energie, zoals complexe koolhydraten en eiwitten. Anderen stimuleren onze stofwisseling, zoals water, vitaminen en mineralen. Door een tekort aan voedingsstoffen kan het lichaam niet op volle capaciteit werken. Als u niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt die u nodig heeft, kan dit leiden tot tal van gezondheidsproblemen.

Omega-3 vetzuren

Deelnemers aan een studie uit 2002, gepubliceerd in de Archives of General Psychiatry, namen elke dag slechts een gram visolie en merkten een vermindering van 50 procent op van depressiesymptomen zoals angst, slaapstoornissen, onverklaarbare gevoelens van verdriet, zelfmoordgedachten en verminderde zin in seks. Omega-3-vetzuren kunnen het cholesterol verlagen en de cardiovasculaire gezondheid verbeteren. Voedingsmiddelen die aanzienlijke hoeveelheden omega-3 vetzuren bevatten, zijn onder meer:

visolie
tonijn
Zalm
makreel
lijnzaad
koolzaadolie
sojaolie
walnoten
Donkere bladgroenten
Het mediterrane dieet

Het mediterrane bromazepam 3 mg kopen met iDeal dieet is een evenwichtig, gezond eetpatroon gebaseerd op de traditionele keuken van de landen die aan de Middellandse Zee grenzen. Het bestaat uit veel fruit, noten, groenten, granen, peulvruchten en vis. Deze voedingsmiddelen bevatten voedingsstoffen die essentieel zijn voor een goede hersenfunctie, waardoor het een ideaal dieet is voor depressie.

Een onderzoek onder meer dan 10.000 volwassenen, gepubliceerd in de Archives of General Psychiatry, toonde aan dat degenen die het mediterraan dieet het meest volgden, meer dan 30% minder kans hadden op het ontwikkelen van een depressie dan degenen die zich het minst aan het dieet hielden.

Wetenschappers hebben folaat- en vitamine B12-tekort gekoppeld aan depressie. Het mediterrane dieet bestaat uit een hoog gehalte van deze twee voedingsstoffen, evenals omega-3 vetzuren die gezond zijn voor het hart, enkelvoudig onverzadigde vetten (“goede vetten”) en voedingsvezels. Foliumzuur wordt aangetroffen in peulvruchten, noten, fruit en donkergroene groenten, en B-12 is te vinden in alle magere en magere dierlijke producten, zoals vis en magere zuivelproducten.

Antioxidanten

Schadelijke moleculen die vrije radicalen worden genoemd, worden in ons lichaam geproduceerd tijdens normale lichaamsfuncties. Deze vrije radicalen versnellen het verouderingsproces en dragen bij aan veel gezondheidsproblemen. Antioxidanten zoals bètacaroteen en vitamine C en E bestrijden de effecten van vrije radicalen en ontdoen ze van hun vernietigende krachten.

Francine Grodstein, ScD, universitair hoofddocent geneeskunde aan de Harvard Medical School en geassocieerd epidemioloog aan het Brigham and Women’s Hospital in Boston, bestudeerde de effecten van bètacaroteen op het geheugen en cognitief functioneren, en concludeerde dat bètacaroteen het geheugen kan stimuleren en de kans op dementie kan verminderen. De cognitieve voordelen van bètacaroteen kunnen ook de symptomen van depressie helpen verminderen.

In een studie kregen 40 chronisch psychiatrische patiënten dagelijks 1 gram ascorbinezuur (een vorm van vitamine C). Er werden significante verbeteringen gezien in depressieve en manische symptomen, evenals in algemeen welzijn. Volgens het National Institute of Mental Health is gemeld dat depressieve mensen een lager vitamine E-gehalte hebben.

Complexe koolhydraten

Het eten van voedsel met veel complexe koolhydraten (volkoren brood en pasta’s, ontbijtgranen, bruine rijst) verhoogt uw serotoninegehalte, een stemmingsverbeterende chemische stof in de hersenen. Serotonine bestrijdt de effecten van depressie en angst.

Onderzoekers van de Australische Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization ontdekten dat mensen die een dieet volgden met een laag vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte in de loop van een jaar een beter humeur hadden dan mensen die deelnamen aan een vetrijk en koolhydraatarm dieet.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *