Glas-in-loodschilderingen en de belangrijkste varianten van conventionele glas-in-loodverven

Een van de onderwerpen in de schilderlessen is glasschilderen. Er wordt verwezen naar schilderen bovenop een glasplaat die is opgenomen in een glas-in-loodwerk. Dit soort schilderen, dat eigenlijk meer op tekenen lijkt dan op schilderen, werd gedaan om bijzonderheden toe te voegen, zoals gezichten en kledingplooien, die nauwelijks konden worden toegevoegd met de gebruikelijke loden lijnen. Het was ook gebruikt om delen van glas-in-loodwerken te verbergen, zodat er geen licht doorheen kon schijnen.

Er zijn verschillende belangrijke varianten van conventioneel gebeitst glasschilderij, waaronder azijnsporenverf, matte verf, zilverbeits en verf op oliebasis.

• Azijn sporenverf

Deze verf, die zwart is en het licht volledig belemmert op de plaatsen waar het wordt uitgevoerd, wordt veel gebruikt voor figuur- of designlijnen. Het is relatief zwaar en moet worden gemengd met water, azijn en Arabische gom om mee te werken.

• Matte verf

Matte verf, die een basis van water en Arabische gom of water en azijn gebruikt, is heel eenvoudig te gebruiken in vergelijking met azijnsporenverf. Het kan dik of dun worden aangebracht en kan ook grondig worden gemengd en gestippeld of met een andere kwast worden bewerkt om het een interessante consistentie te geven.

• Zilvervlek

Zilvervlek, die verkrijgbaar is in de kleuren rood, geel en oranje, dankt zijn naam aan de aanwezigheid van zilvernitraat in de vlek. Na het bakken wordt het goudkleurig, niet zilverkleurig. Het is in tegenstelling tot verf omdat het de kleur van het glas verandert, in plaats van het simpelweg te maskeren met een donkere lijn of wash.

• Glas-in-loodverven op oliebasis

Wat zo geweldig is aan op olie gebaseerde glasverven, is dat ze in meer kleuren verkrijgbaar zijn, gemakkelijker zijn om mee te werken en dus niet echt worden beïnvloed door elementaire atmosferische omstandigheden. Het belangrijkste nadeel van deze verven is dat ze over het algemeen minder consistent zijn bij het aanbrengen; hoewel kleuren kunnen worden gemengd zoals gewone olieverf, smelten ze niet constant gemakkelijk of volledig samen en vuren ze soms ongelijkmatig af.

Glas-in-lood heeft een aantal risico’s die aan het proces zijn verbonden, gelukkig worden ze allemaal eenvoudig vermeden met een paar basisvoorzorgsmaatregelen. Kleine schuine strepen van het glas zijn te verwachten; houd verband bij de hand. Grote of diepe snijwonden komen sporadisch voor en treden meestal op bij het hanteren of verplaatsen van het glas; niet terwijl je ermee bezig bent. Totdat u gewend bent om met glas om te gaan, is het misschien het beste om handschoenen te dragen. Splits het glas weg van je lichaam. Draag een veiligheidsbril bij het grozen en grinden.

Je kunt gewoon loodvergiftiging krijgen door het lood te consumeren. Betekenis – eet het niet! Eet, drink of rook geen sigaretten tijdens het hanteren van het lood. Zorg er bij het solderen voor dat u zich in een goed geventileerde ruimte bevindt, aangezien fluxdampen uiterst giftig zijn.

Schilderlessen zien dat alles wat je nodig hebt voor deze kunst de interesse om te schilderen, wat creativiteit en veel geduld kan zijn. Op internet kan men terecht voor ontwerpen voor glasschilderen, waarbij men verschillende soorten schilderijen kan uitproberen. Als je eenmaal de vaardigheden van het schilderen op glas hebt geleerd, kun je zelfs je hand op glas-in-lood testen. Glasschilderijen zijn geweldige geschenken, en omdat ze zelfgemaakt zijn, worden ze veel meer gewaardeerd.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *