Gids voor veilig online kopen

 

U kunt in de verleiding komen om uw eerste online aankoop te proberen. Als u vrienden en familieleden in het buitenland heeft wonen, kan het geografisch zinvol zijn om cadeaus te kopen in winkels dicht bij uw eindbestemming. Angst om opgelicht te worden, te mislukken, een creditcard op internet te gebruiken of een fout te maken tijdens het afhandelen, kan sommige mensen ervan weerhouden om lid te worden van de e-commercegemeenschap.

Door deze richtlijnen te volgen, kunt u internetwinkelen tot een aangename ervaring maken en de risico’s die aan dit soort handel zijn verbonden, vrijwel elimineren.

Gelieve te begrijpen wat u koopt. Lees aandachtig de beschrijving die bij uw artikel wordt geleverd. Is de staat nieuw of gebruikt? Werkt het of wordt het voor onderdelen verkocht? Waar zijn de kleine krassen of lichte deuken? Is dit een veiling of algemene verkoop? Lees deze recensie als kopers op de website verkopers kunnen beoordelen en commentaar kunnen geven op hun winkelervaring. Sommige sites houden ook het aantal prijsvergelijker transacties van de verkoper bij. Dit zal u helpen erachter te komen wie uw tegenpartijen zijn.

Stel vragen voordat u een deal sluit. Aarzel niet om na het lezen van de bij het artikel verstrekte informatie vragen te stellen. Veel verkopers hebben de neiging zich te ergeren aan mensen die duidelijk gemarkeerde vragen stellen over een artikel. Als u onduidelijk bent over een bepaalde verklaring, zoals uit het zicht of vervuild, vraag dan de verkoper om u een foto van het object te e-mailen.

Bepaalde handelaren vragen aanzienlijk meer om artikelen naar Malta te verzenden dan andere Europese landen. Sommigen doen dit uit onwetendheid omdat ze niet weten waar het is en kiezen er daarom voor om de hoogst mogelijke verzendkosten te rekenen. In sommige gevallen corrigeerde de handelaar, na het verzenden van verzendkosten voor andere bestemmingen, de verzendkosten en bevestigde dit bij het postkantoor. Helaas beperken bepaalde verkopers de verzendopties die ze aanbieden. U kunt bijvoorbeeld niet vragen dat artikelen aangetekend worden verzonden.

Kan ik artikelen combineren of het aantal vergroten om de verzendkosten te verlagen? De totale kosten van een artikel zullen lager zijn als u meer artikelen koopt of artikelen van dezelfde verkoper combineert tot één pakket. Kun je familie of vrienden interesseren om bij dezelfde handelaar te kopen? Kan ik alle cadeaus in één bron combineren?

rol. Kopen in een land betekent dat je geen btw betaalt als je je goederen lokaal ophaalt. Dit geldt echter niet voor niet-aankopen. Informeer naar de extra kosten en zorg ervoor dat u bepaalde goederen legaal kunt invoeren in Malta. Wees op uw hoede voor Europese websites die verkopen toestaan. Zoek altijd naar informatie over de locatie van het item, aangezien deze wordt weergegeven waar het item vandaan komt. Als je een officiële belastingfactuur nodig hebt, vergeet dan niet de verkoper te vragen of hij een officiële belastingfactuur wil uitgeven. Sommige niet, tenzij specifiek gevraagd.

Hoe te betalen voor goederen.

Nadat u volledig begrijpt wat u koopt en wat de uiteindelijke kosten zijn, moet u een verkoper en betaalmethode kiezen. U kunt op drie manieren betalen: bankcheque, verwerkingsservice voor internetbetalingen of creditcard.

Bankwissels zijn de minst gebruikelijke methode, omdat ze traag zijn en minimale bescherming bieden aan de koper. De volgorde van de gebeurtenissen is als volgt. Nadat je een prijs hebt afgesproken, ga je naar de bank om een cheque te krijgen. U mailt hetzelfde naar de leverancier die het moet uitbetalen. Zodra het geld is vrijgemaakt, verzendt de verkoper het artikel. Deze betaalmethode duurt minimaal een week langer dan andere betaalmethoden. Voor bankcheques wordt een toeslag in rekening gebracht. Bankkosten in Malta, verzending van cheques (via aangetekende zending), bankwijzigingen die door de verkoper kunnen worden gemaakt (en aan u worden doorberekend).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *