Een kijkje in Shisha-roken – Is het schadelijker dan sigarettenverslaving?

Je hebt duidelijk gehoord over het roken van sigaretten en de andere rookprocedures en sommigen van jullie hebben misschien zelfs een beetje kennis over het roken van shisha (waterpijp), maar desalniettemin neem ik aan dat er in ieder geval een paar in je midden zijn die zich niet bewust zijn van de geweldige rampen die het roken van shisha ontketent in het leven van een roker. Over de hele wereld komt het roken van shisha niet zo vaak voor als het roken van sigaretten, maar de onvermijdelijke schade van shisha-rook is veel groter in vergelijking met de gevaarlijke effecten van het roken van sigaretten!

Alleen al bij het noemen van ShishaQuality wordt een groot aantal dames en heren met stomheid geslagen omdat ze de betekenis van dit fenomeen niet kunnen ontcijferen en ook niet de grondgedachte die verklaart dat stoppen met roken een onmiddellijke noodzaak is voor een shisha-roker? Als je in dezelfde situatie zit en de term “shisha roken” je volkomen mysterieus lijkt, laat me je dan vertellen dat shisha niets anders is dan een oosterse tabakspijp. De shisha-pijp is bevestigd aan een flexibele buis die behoorlijk lang is en is verder verbonden met een houder waar de tabak wordt bewaard en gekoeld door water te laten stromen.

Terugkomend op de waarschijnlijke schade van shisha-roken, wil ik duidelijk maken dat de rokers in een enkele sessie een aanzienlijk scala aan tabaksrook inademen, wat 200 keer meer is in vergelijking met de rook die een roker consumeert door een sigaret. Stel je nu eens de onvermijdelijke vernietiging van shisha-roken voor! Studies hebben duidelijk gemaakt dat er in shisha-rook een grote hoeveelheid rampzalige chemische stoffen aanwezig zijn die bij mensen kanker en hartaandoeningen kunnen veroorzaken. De desastreuze gevolgen van shisha-roken in ogenschouw nemend, eisen gezondheidsliefhebbers over de hele wereld steeds vaker een onmiddellijk verbod op shisha-roken.

Maar of je nu shisha of sigaretten rookt, stoppen met roken is een noodzaak en wat dat betreft moet je je sokken uittrekken en een effectief stoppen met roken regime uitwerken in overeenstemming met de adviezen van de arts!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *