Bespaar op buitenverlichting en denk aan zonnelampen

Wil je besparen op je energierekening, dan zijn lampen op zonne-energie een goed alternatief. U maakt zich waarschijnlijk zorgen over de steeds stijgende prijs van elektriciteit, dit is een kosteneffectieve manier om de buitenruimtes van uw huis te verlichten, zonne-verlichting is het antwoord. Hoe werkt het? De eerste versies van verlichting op zonne-energie maken gebruik van zonnecellen die lange tijd niet voldoende stroom produceerden. Zoals met alles wat zonneverlichting heeft ontwikkeld, maakt nieuwere technologie gebruik van solar buitenlamp (light emitting diode) die veel krachtiger licht bieden dan degenen die zonnecellen gebruiken.

Zonnelampen zijn niet zo krachtig als elektrisch aangedreven armaturen, ze kunnen beter worden gebruikt voor decoratieve buitenverlichting. Sommige plaatsen waar u ze kunt gebruiken, zijn looppaden, landschapsranden, patio’s en terrassen, evenals tuinen. Het is belangrijk om een goed doordacht plan te hebben voordat je begint, je kunt zelfs een snelle schets van tevoren maken, zodat je een idee hebt hoe je de lampen moet plaatsen.

Zonne-verlichtingsarmaturen werken op de energie van de zon. Deze buitenverlichting verzamelt eigenlijk energie van de zon, door middel van zonnecelpanelen. Wanneer de avond valt, lichten deze lichten op door de zonne-energie vrij te geven, die in ruil daarvoor uw buitenruimtes verlicht. Deze panelen maken gebruik van oplaadbare NiCad- of NiMH-batterijen om de door de zon verzamelde batterijstroom op te slaan.

Waarom zijn lampen op zonne-energie zo populair, naast de besparing op uw elektriciteit? In tegenstelling tot gewone landschapsverlichting, waarvoor een professionele elektricien nodig is om al het werk te doen, kunnen lampen op zonne-energie door iedereen worden geïnstalleerd. Het is ook snel en kost geen tijd om te doen. Zet de paal in de grond en klaar. Maar vergeet niet om de verlichtingsarmaturen te plaatsen in een gebied met veel zonlicht. Een tip om zoveel mogelijk stroom uit uw zonnelamp te halen, is door ze op een plek te plaatsen die veel natuurlijk zonlicht ontvangt. Hoe meer zon er op het zonnepaneel valt, hoe meer vermogen de lamp ‘s nachts afgeeft. En maak je geen zorgen over de lichten die bij daglicht aan gaan, deze buitenlampen hebben ingebouwde fotosensoren, deze functie zorgt ervoor dat de lamp overdag automatisch uitschakelt. Normaal gesproken kunt u ongeveer 9 uur licht per nacht verwachten.

Sommige soorten buitenverlichting op zonne-energie die u kunt installeren om uw landschap en tuin te verlichten, zijn onder meer zonnespots, terrasverlichting en padverlichting voor looppaden. Als je op zoek bent naar een krachtige lichtbron voor de buitenruimtes van je huis, kies dan voor een armatuur op elektriciteit. Wil je accentverlichting in je tuin of landschap die een zachte gloed geeft, dan is dit misschien wat je zoekt.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *